Babolat Kordajlar

babolat kordajlar

1875 yılında Pierre Babolat, zamanın ilk kordajı olan doğal bağırsaktan yapılma ilk Babolat kordajı yarattığında aynı zamanda günümüzde bile bir çok tenis ürünü üreticisinin yanına  yaklaşamadığı bir kalite mirasını da yaratmış oldu. Babolat; tenis çantaları , tenis kıyafetleri ve tenis raketleri gibi bir çok ürün üretse de her zaman için üzerinde uzun yıllardır uzmanlaşmış olduğu kordajlar, Babolat için ayrı bir gurur kaynağıdır. Babolat ilk olarak 1927 yılında VS doğal bağırsak kordajını çıkardı, 1980’lerde Babolat ATP kordaj takımını kurdu ve 2011’de Fransız Açık’ta resmi kordaj ortaklığı anlaşmasını imzaladı.

Babolat tenis kordajları firma tarafından o kadar çok önemsenmektedir ki, 29 Şubat 2012’de Babolat, sektördeki en iyi dokuz kordaj teknisyeninin sertifikalı kordajcı haline geldiği Babolat VS Kordaj Takımı Akademisini kurdu. Babolat Ulusal Satış Müdürü olan Mickey Mauley, akademiye yalnızca en iyi kordaj uzmanlarının davet edildiğini ve amacının şuana kadarki en profesyonel kordaj takımını kurmak olduğunu söylüyor.

Piyasadaki lider üretici olan Babolat, hem kordaj üretimi için hem de kordaj teknisyenleri için oldukça yüksek standartlara sahiptir. Bu takımda yer almak için, kordaj teknisyenlerinin Babolat kordajları üzerine kapsamlı bilgi sahibi olması, kusursuz bir kordaj çekim tekniğine sahip olması ve farklı kordaj teknolojilerinin her oyuncunun oyun stilini nasıl etkilediğini bilmesi gerekmektedir.

Günümüzde, Babolat kordajlarını sentetik, doğal bağırsak ve hibrid serileri olarak ayırıyor ve tüm farklı oyun tarzlarına hitap ediyor.

Babolat tenis kordajları sentetik serisi üç koleksiyon halinde oyunculara sunulmakta;  Güç, Dayanıklılık ve Konfor. Güç serisinde yer alan RPM Blast, profesyonel oyuncular arasında inanılmaz popüler bir kordaj.

Kuvvetli copolyester maddeden yapılma olan RPM Blast, çapraz bağlı silikon sayesinde inanılmaz ölçüde yüksek spin kabiliyeti sunuyor. Raphael Nadal, Jo-Wilfried Tsonga ve Samantha Stosur, RPM Blast’ı tercih eden profesyonel oyunculardan bazıları.

Dayanıklılık( Durability line ) serisinden Pro Hurricane, polyester ve XFP karışımı kaplaması sayesinde en yüksek seviyede dayanıklılığa sahip. Pro Hurricane, Safina ve Gonzales gibi profesyonel oyuncular tarafından tercih edilmekte.

Konfor( Confort line ) serisinden Addiction Babolat kordajı, yeni başlayan veya kendini geliştirmek isteyen oyunculara yönelik tasarlandı. Babolat, Addiction’ı hem teknik hem de konforın en ideal birleşimi olarak tanımlıyor.

babolat kordajlarEfsanevi VS Doğal Bağırsak yalnızca güç ve konfor değil aynı zamanda etkileyici bir tansiyon tutma özelliği de sunuyor. VS Doğal Bağırsak tenis kordajı, tenisçi dirseği riskini azaltmasının yanı sıra şimdiye kadar profesyonel oyunculara 100’den fazla Grand Slam zaferinde yardımcı oldu.

Pro Hurricane Tour + VS , firmanın hibrid serisinde yer almakta ve  Andy Roddick tarafından kullanılmaktadır. Özellikle turnuvalar ve beceri geliştirme için tasarlanmış olan Babolat hibrid serisi tenis kordajlarının oyunculara tel kopmasını dert etmeden tüm güçleri ile vuruşlar yapabilme olanağı sunuyor.

Beş nesillik bir aile şirketi olarak, raket sporlarında uzmanlaşmış en eski şirket olan Babolat, başta Babolat kordajları olmak üzere tüm ürünlerinden inanılmaz derecede gurur duyuyor. Babolat kordajları piyasada ihtiyacınız olan en dayanıklı ve en iyi tenis kordajlarlarından biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir