2017 Wilson Ultra Tenis Raketleri

2017-Wilson-Ultra-thumbnail (1)

 

2017-Wilson-Ultra-Tenis-raketi (1)

Wilson, eski modellerine göre daha fazla güç sunan yeni 2017 Wilson Ultra tenis raketi serisini görücüye çıkarıyor. 2017 Ultra serisi, kortun her bölgesinden efor sarfetmeden güçlü vuruşlar yapmak isteyen ve bu sayede oyunlarının etkinliğini arttırmayı amaçlayan single ve double oyuncuları için tasarlandı. 2017 Ultra serisi şimdiye kadar Wilson’ın ürettiği en geniş kapsamlı ve çok yöne sahip modellerden meydana geliyor. Histen ödün vermeden güç elde etmek isteyen her seviyeden oyuncu 2017 Ultra serisine bayılacak.

Wilson Ultra serisi altı modelden oluşuyor: Wilson Ultra 100 Countervail, Ultra 100L, Ultra 100UL, Ultra 105 S CV, Ultra 110 ve Ultra Tour. Wilson bu modeller ile farklı oyun tarzlarını, yaş gruplarını ve farklı yetenekleri hedefliyor. Bunu farklı kafa boyutları, ağırlıklar ve teknolojiler ile yakalıyor.

Wilson Ultra 100L yeni başlayan ve kolay savrulan bir tenis raketi arayan oyuncular için iyi bir seçenek. Wilson Ultra 100UL, ultra hafif ve çok kolay savrulan, daha çok çocukları ve gelişmekte olan gençleri hedefleyen bir raket olarak yerini alıyor.

Wilson 2017 Ultra Tenis RaketiWilson Ultra 100 CV, çok geniş bir oyuncu kitlesi için ultra spin ve ultra güç sunuyor. 100 sq. İn.2 kafa boyu, 300 gr kordajsız ağırlığı ve hafif savurma ağırlığı ile oldukça kullanıcı dostu özellikler ile karşımıza çıkıyor. Ultra 100 CV, baseline oyuncuları için çok yönlü bir raket. Teknik özelliklerine baktığımızda Babolat Pure Aero’ ya benzeyen özellikler görüyoruz. Ultra Tour kadar kontrole sahip olmasa da; kuvvetli, spin kabiliyeti yüksek ve sweet spot’u büyük bir tenis raketi. Sonuç olarak orta ve ileri seviye oyuncular için iyi bir spin ve güç kombinasyonu ortaya koyacak gibi gözüküyor.

Profesyonel “Tour” oyuncuları için Wilson Ultra Tour modeli; hafif kafa dengesi, sıkı kordaj deseni, ince yapısı ve eforsuz hissi ile geleneksel raketlerde bulunan özelliklerin bir çoğuna sahip. Modern oyuncuları cezbeden güç ve spin kabiliyetlerinden çok kontrol ve hissin ön planda olduğu klasik dönem raketlerinin özelliklerini taşıyor. Klasik raketlerin ağırlığına sahip olmasa da, klasiklerin arasına adını altın harflerle yazdıracak seviyede bir kontrol ve hisse sahip. Sahip olduğu mükemmel hissin yanı sıra, harika bir manevra kabiliyetine ve yüksek bir konfora da sahip.

Diğer 18×20 kordaj desenlerine sahip raketlerde de yaygın bir şekilde görüldüğü gibi spin yaratma konusunda bazı oyunculara yetersiz gelebilir. Ultra Tour, birçok yönden mükemmel özelliklere sahip olsa da, kalın yapılı, açık kordaj desenli ve kolay güç üreten raketlere alışmış olan oyuncular için iyi bir tercih olmayabilir. Bu oyuncular daha çok patlayıcı güce sahip olan Ultra 100 Countervail’i kendilerine daha yakın bulabilirler. Ancak ekstra ağırlığı olmadan klasik bir raketin kontrolüne sahip olmak istiyorsanız kesinlikle Ultra Tour’u denemelisiniz. Aynı zamanda kol ve dirsek sağlığınız için de özel olarak tasarlanmış yapısıyla oldukça kullanıcı dostu bir raket. Wilson Ultra Tour, topla temas anında topu kordajda hissetmek isteyen ve kendi gücünü kullanmayı seven orta-ileri ve ileri seviyeli oyuncular için oldukça iyi bir seçenek.

Teknolojiler

 

2017 Wilson Ultra serisine yeni teknolojiler de eklenmiş, bunlar Power RibTM  ve Crush ZoneTM .

Wilson Ultra Power rib teknolojisi

Power Rib, vuruşlarda raketin stabilitesini ve sertliğini(stiffness) arttırmak için raketin boğaz kısmının mekaniğinde yapılan değişikliğe verilen isim. Bu teknoloji ile Wilson Ultra tenis raketleri, daha fazla güç üretebiliyor ve oyuncuların topları istedikleri yere göndermelerine yardımcı oluyor(arttırılmış kesinlik).

 

 

Wilson Ultra Crush Zone teknolojisi

 

Crush Zone geliştirilmiş grommet sistemi, topa vuruş anında sıkışarak topun kordaj yatağı üzerinde kaldığı süreyi arttırmayı hedefliyor. Bu teknolojinin artıları ise arttırılmış his ve daha fazla patlayıcı  güç potansiyeli.

 

 

Wilson LABS’in çalışmalarına göre bu iki teknolojiler beraber, raketlerin “hotspot” unu %15 oranında arttırıyor. Hotspot, oyuncuların vuruşlarında en fazla gücü elde ettiği bölge olan sweetspot’un merkezine verilen isim.

Countervail teknolojisi2017 Wilson Ultra serisinin iki raketinde, sadece Wilson tenis raketlerine özel olan Countervail teknolojisi kullanılıyor. CV, raketin çerçevesine entegre edilmiş, raketin titreşimini azaltan ve aynı zamanda güç ve histen ödün vermeyen bir teknoloji.

Tüm 2017 Wilson Ultra tenis raketleri, Wilson’ın X2 Ergo Sap teknolojisi ile uyumlu. Bu teknoloji, modern çift el backhand oyuncuları için, raketi daha iyi kavrayıp daha fazla güç üretmeleri amacıyla tasarlanmış özel bir sap. Aynı zamanda tek el backhand oyuncuları için de uyumlu.

 

Tüm 2017 Wilson Ultra tenis raketlerini Merit Spor’da bulabilirsiniz !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir