Alexander Zverev Hangi Raketi Kullanıyor ?

Alexander Zverev yeni neslin tartışmasız en iyi oyuncularından biri. Bu yazıda Alexander Zverev’in tenis raketini inceleyeceğiz.

 

Alexander Zverev, oldukça iyi bir raket olan Head Graphene Touch Speed Pro kullanıyor. Fakat bu raket  başka birçok pro tenisçide olduğu gibi aslında dış görünüşü değiştirilmiş bir raket . Asıl kullandığı raket ona göre kişiselleştirilmiş bir Head IG Speed MP.

Pro tenisçiler çoğunlukla raketlerinin ağırlıklarını, balans noktalarını ve savurma ağırlıklarını kendi oyun tarzlarına uygun şekilde kişiselleştiriyorlar (Customization) ve daha sonra alıştıkları bu raketleri değiştirmiyorlar. Kullandıkları raketlerin yeni modeli piyasaya sürüldüğünde ise sponsorları bu raketlerin boyalarını değiştirerek görünüşlerini yeniliyorlar.

Tenis raketinin son derece kişisel bir spor enstrümanı  olduğunu düşünürsek profesyonel bir tenisçinin uzun yıllar aynı raketle oynadıktan sonra artık raketini değiştirmek istemeyeceğini tahmin edebiliriz.

 

Alexander Zverev’in raketi diğer pro tenisçilerde olduğu gibi gidip bir tenis mağazasından alabileceğiniz bir raket, tek farkı onun istekleri doğrultusunda  modifiye edilmiş olması. Yüksek ihtimalle sapına ve kafasına kurşun ağırlıklar eklenmiş, sapında ilave silikon ve ağırlık bulunuyor.

Buradaki en önemli detay ise kullandığı tüm raketlerin birbiri ile eşleştirilmiş(match) olması. Yani kullandığı tüm raketlerin ağırlıkları, balans noktaları ve savurma ağırlıkları birbirine eşitlenmiş. Bu oyuncunun tüm raketleri ile aynı oyunu sergilemesi ve konsantrasyonunun bozulmaması açısından  önemli bir teknik detay.


Alexander Zverev’in raketinin özellikleri (Tennis warehouse forumunda yayınlandığı şekilde):

Raket Ağırlığı: 343gr.

Balans: 33cm

Savurma Ağırlığı: 360

Sertlik (Stiffness): 64 Ra

Çerçeve Kalınlığı: 20mm (kasnak), 21mm (boğaz)

Kordaj:

Ana Kordajlar (Mains): Head Hawk Touch 1.25 – 24kg

Çapraz Kordajlar (Crosses): Babolat VS Touch 1.30 – 25kg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir