Babolat Pure Drive 2018

 

 

Babolat Pure Drive serisi, 1994’ten beri modern tenisin hızlı, spinli ve güçlü oyun tarzını yansıtıyor. Raket özellikleri çok değişmese de her yeni modelde Pure Drive’a yeni teknolojiler ekleniyor ve sürekli geliştiriliyor. 2018 versiyonunda Babolat, Pure Drive’ın sadece kordaj aralıklarını genişletmekle kalmadı, grommet deliklerini de yeniden tasarladı ve Cortex darbe emilim sistemini de geliştirdi.

Babolat Pure Drive yeni modelinde de ana rengi olan maviyi koruyor. Eski versiyonundan tamamen farklı, modern ve minimalist bir tasarım ile karşımıza çıkıyor.

2018 Pure Drive; eski modelde olan GT (Tungsten), FSI kordaj dizilimi teknolojilerine ek olarak vuruş sırasında oluşan istenmeyen titreşimleri önlemeyi amaçlayan Cortex Pure Feel ile beraber geliyor. Bunun amacı yüksek güç üreten oldukça sert (71Ra) raket çerçevesinden gelebilecek titreşimleri önlemek.

Yeni Babolat Pure Drive tam bir güç canavarı. Bu raket ile ne kadar kolay güç ürettiğinize bazen inanamayacaksınız. Vuruşlarınıza bir de spin eklediğinizde karşılaması çok zor toplar atabilirsiniz. Fakat bu kadar gücün tabii ki kontrolü olumsuz etkilemesi kaçınılmaz. Fakat eğer güçlü ve spin potansiyeli yüksek raketleri seviyorsanız Babolat Pure Drive belki de denemeniz gereken ilk raket.

Pure Drive’ın yakın akrabası olan Pure Aero, “Spin Makinesi” olarak adlandırılıyor. Bunun sebebi tabii ki biraz da Rafael Nadal’ın toprak kortlarda rakiplerine pek şans tanımaması. Fakat 2018 Pure Drive’ın Pure Aero’ya spin konusunda çok yaklaştığını söyleyebiliriz. Yeni Pure Drive’ın en büyük artılarından biri arttırılmış spin potansiyeli. Pure Drive’ın yüksek gücünü yüksek spinli vuruşlar yaparak kontrol edebilirsiniz.

Genelde sert çerçeveli raketler söz konusu olduğunda konfordan biraz ödün verilir. Bu raket 71Ra sertliği ile inanılmaz bir güç üretiyor fakat eğer kol veya bilek problemleriniz varsa daha yumuşak çerçeveli bir rakete yönelebilirsiniz. Eğer kol ve bileğinizde bir problem yoksa ve yüksek güç ve spin arıyorsanız Babolat Pure Drive kullanabileceğiniz en iyi raketlerden biri.
Babolat Pure Drive ciddi takipçisi olan efsanevi bir raket serisi. Bunun en büyük sebebi alışkanlık yapan inanılmaz bir güç ve spin kombinasyonu sunması. Yeni versiyonda öne çıkan özellikler, daha fazla güç ve çok daha fazla spin potansiyeli. Fakat bu gücü yüksek tansiyonlarda bir polyester kordaj ile kontrol altına almanız gerekebilir.

Babolat Pure Drive’ı incelemek için tıklayın


Pure Drive 2015 Pure Drive 2018
Kafa Boyu: 100 inç kare 100 inç kare
Kordajsız Ağırlık: 300 gram 300 gram
Denge Noktası: 4 puan kafa hafif 4 puan kafa hafif
Kordaj Deseni: 16×19 16×19
Sertlik(Stiffness): 71 72
Savurma Ağırlığı: 324 317

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir