Babolat Pure Strike VS Tour aradığınız kontrol raketi mi?

Babolat Pure Strike VS Tour, 320 gramlık kordajsız ağırlığı ile serisinin en ağır raketi konumunda. Diğer Pure Strike modellerine göre çarpışma anında daha sağlam bir hisse sahip, bu da daha sert toplar atmanıza yardımcı oluyor. 16×20 kordaj deseninden üretilen spinli toplar oldukça etkileyici.

320 gramlık bir rakete göre kontrol edilebilir bir savurma ağırlığına sahip (323) ve bu sayede spin üretmek için gerekli savurma hızına erişmek çok da zor değil. Spin potansiyelinin dışında Pure Stike VS Tour’un asıl parladığı nokta topa kolay yön verebilme ve kontrol. Masif ağırlığını kullanarak topa kolayca yön veriyor ve topu tam istediğiniz noktaya atmanıza yardımcı oluyor. Eğer iyi bir tekniğiniz var ve kuvvetli vuruşlar yapabilen bir oyuncu iseniz VS Tour’un ağırlığı kontrol konusunda size çok yardımcı olabilir.

Fakat raketin etkin bölgesi (sweet spot) küçük olduğu için, etkin bölge dışına denk gelen vuruşlarda pek konforlu bir his vermiyor yani hata toleransı pek yüksek değil diyebiliriz. Genelde bir raketin ağırlığı 340 grama yakın ve ince, köşeli bir çerçeveye sahip ise iyi bir hisse ve konfora sahip olması beklenir (savurabilen için). Fakat bu durum Pure Strike VS Tour için pek geçerli değil.

Topla temas tam zamanında ve tam sweet spota denk geldiği zaman oldukça iyi bir tepki veren bu tenis raketi ağır raket sevenleri tatmin edecektir. Ama eğer raketin etkin bölgesi dışına denk gelen veya kötü bir zamanlama ile yapılan vuruşlarda pek iyi bir his vermeyecektir.

Buna tamamen polyester bir kordaj yatağı eklendiğinde bu sert his daha da artacaktır. Fakat Babolat RPM Blast / VS gibi bir hibrid kombinasyonla kullanıldığında ve daha düşük bir tansiyon ile kullanıldığında bu his büyük ölçüde azalacaktır.

Düşük hata toleransını bir kenara bırakırsak, Babolat Pure Strike VS Tour, düşük güçlü tepkisi ve olağanüstü kontrol yeteneği ile üst düzey raketler arasında bir yere sahip. Tecrübeli ve güçlü tenisçiler için topu kolayca yönlendirebilecekleri, tahmin edilebilir bir tepkiye sahip bir tenis raketi olarak dikkat çekiyor.

En büyük dezavantajı hataları cezalandırması olarak düşünürsek; güçlü vuruşlar yapan, tecrübeli ve kontrol arayan tenisçiler için denenmesi gereken bir raket.

Babolat Pure Strike VS Tour’u incelemek için tıklayın.

 

Teknik Özellikler


Kafa Boyu: 98 inç kare
Uzunluk: 27 inç
Çerçeve Kalınlığı: 21mm / 21mm / 21mm
Kordajsız Ağırlık: 320 gr.
Kordajlı Ağırlık: 337.36 gr.
Renk: Beyaz / Turuncu
Yapı: Graphite
Kordaj Deseni: 16 x 20
Stiffness: 65 RA
Savurma Ağırlığı: 323
Savrulma Hızı: Orta – Hızlı
Güç Seviyesi: Düşük – Orta
Kordajsız Balans: 31.98cm / 7 pts HL
Tavsiye Edilen
Kordaj Tansiyonu
22 – 26kg
Ana Grip: Babolat Skin Feel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir