RPM Blast

rpm blast thumbnail

rpm blast kordajRPM Blast deneyimli tenis oyuncuları için oldukça popüler bir tercih. İlk olarak Rafael Nadal tarafından 2010 yılında Avustralya Açık’da kullanıldı ve performans

tenisçileri arasında en çok tercih edilen kordajlardan biri haline geldi. Oldukça etkileyici bir spin kabiliyetine sahip ve oyunculara yüksek derecede kontrol ve konfor sağliyor. Profilli yüzeyi , sürtünme yüzeyini azaltarak kordajların birbirleri üzerinde kaymasını sağlar ve böylece vuruşa spin vermek için gerekli “snap back” (yay reaksiyonu) etkisi oluşturulur. Babolat RPM Blast tenisçi dirseği için ideal monoflilament kordajlardan biridir.

Güç & Kontrol

Babolat RPM Blast ‘ın güç seviyesi kısmen düşük ve kuvvetli vuruşlar yapan oyuncuların, vuruşlarında daha fazla kontrol elde edebilmeleri için özel olarak tasarlanmış. Özellikle topspin vuruşlarda, “sweet spot” da oldukça hassas bir hissi var. Flat vuruşlar yapmak isteyen oyuncular, RPM Blast ‘ın düşük-orta güç seviyesinden dolayı kendi güçlerini kullanmak zorunda kalabilirler. Topun kontrolden çıkmasını endişe etmeden güçlü vuruşlar yapabilirsiniz.

Spin & Konfor

Babolat RPM Blast, oldukça sert ve dayanıklı Co-polyester kaplaması sayesinde spin için oldukça elverişli. Tüm Co-poly monofilamentler spin konusunda çok iyi olsalar da, RPM Blast aralarında en iyisi olarak görülüyor. Geleneksel polyesterden daha yumuşak ve maksimum dayanıklılık, spin ve kontrol isteyen, ağır raket kullanan tüm tenis oyuncuları için en iyi seçenek. RPM Blast, tellerin birbirleri üzerinde rahatça kaymalarını sağlayan yeni silikon kaplaması ile oyunculara en yüksek düzeyde konfor sunuyor.

Dayanıklılık & Oynama Süresi

Babolat RPM Blast tüm tenis oyuncuları tarafından en çok arzu edilen özelliklerden biri olan yüksek bir dayanıklılık seviyesine sahip. Kordaj tansiyonunun düşmesine rağmen teller oynanabilir kondisyonda kalıyor. Aynı zamanda eğitmenler için de beklenenden daha uzun süreli dayanıklılık ve kontrol sağladığı için ideal. Oyuncular, devamlı olarak topa vurdukları için kordajların tansiyon kaybetmesinden endişe duyarlar. Ancak, Babolat RPM Blast tansiyon kaybetse de, oyun sırasında kontrol kaybetmemektedir, bu da oyuncular için önemli bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Genel Bakış

Babolat RPM Blast hakkındaki genel tepkiler oldukça olumlu gözüküyor. Kordaj teknisyenleri bunun hem eğitmenler hem de pro oyuncular için kesinlikle denenmesi gereken bir kordaj olduğu hakkında hemfikirler. Oyuncuların raket seçerken aradıkları güç, kontrol, spin, konfor ve dayanıklılık vb. gibi tüm özelliklere sahiptir. RPM Blast’ın düşük güç seviyesi, oyuncuların istedikleri zaman topun kontrolden çıkmasını düşünmeden, tüm güçlerini kullanabilmelerine olanak sağliyor. Ayrıca dayanıklılığı, uzun bir süre boyunca oynayabilmelerini sağliyor. Yumuşak olması, oyun esnasında oyuncuya gerekli olan konfor seviyesini sunuyor.

Avanatajları :

– RPM Blast’in diğer Co-polyester kordajlara kıyasla daha sert bir hissi var.
– Köşeli bir yapıya sahip ve mükemmel top kavrayışı ile spin kabiliyeti oldukça yüksek.
-Piyasadaki en yumuşak polyester kordajlardan biri, bu sayede kol ve dirsek problemlerine yol açmıyor.
– Mükemmel bir spin kabiliyetine sahip ve aynı zamanda kontrol seviyesi oldukça yüksek.
– En önemli özelliği oldukça dayanıklı olması.
– Uzun ve hızlı vuruşlar için mükemmel.

Dezavantajları :

– Düşük güç seviyesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir