Ağır toplar atmak için ağır raketlere ihtiyaç var mı?

 

Birçok profesyonel tenisçi savurma ağırlıkları fazla olan oldukça ağır raketler kullanıyor. Ancak bütün profesyonel tenisçiler için bu durum geçerli değil. Düşük ağırlıklı raketler kullanıp oldukça sert toplar vuran tenisçiler de var. Buradaki önemli etkenler vuruş tekniği ve tenis raketinin kafa ağırlığıdır.

Eğer vuruş tekniğiniz doğru ise rakibe hızlı ve ağır toplar göndermeniz  için çok güçlü olmanıza veya çok ağır bir raket kullanmanıza gerek yok. Bazen ağır bir raketle sert vuruşlar yapmak daha zor olabilir çünkü raket ağırlığı istediğiniz savurma hızını ve zamanlamayı elde etmenizi olumsuz etkileyebilir.

Pro turda ağırlık eklenmesi ile birlikte 370 gram gibi ağırlıklarla oynayan oyuncular olduğunu görüyoruz. Ağır raketleri savurmak çok zor olmakla birlikte avantajları da yok değil. Ağırlık size sağlamlık, tutarlılık ve konfor verecektir. Fakat gereğinden fazla ağırlık raket savurma hızını düşürür, bu da zamanlamanızı bozabilir ve aynı zamanda top spin üretmenizi zorlaştırır.

Hafif raket genellikle daha konforsuz olacaktır ve vuruşlarınıza ağırlık eklemeyecektir ama eğer raketi hızlı savurursanız aynı sertlikte toplar gönderebilirsiniz.

Hafif raketlerle oynayan tur oyuncuları var mı? Evet, özellikle yeni jenerasyon, Federer, Djokovic ve Murray gibi oyunculara göre daha hafif tenis raketleriyle oynuyor.  Kyrgios, Thiem, Khachanov ve Goffin gibi yeni jenerasyon oyuncular daha hafif raketlerle inanılmaz savurma hızlarına erişiyorlar. Eğer Thiem veya Kyrgios’un forehandlerini izlerseniz bunu fark edebilirsiniz.

Sonuç olarak hafif raketlerle ağır ve sert toplar atmak mümkün. Bu tamamen tekniğinize ve oyun tarzınıza bağlı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir